FETA-PÄHKINÄSALAATTI


Lisäkesalaatti voi vaihteeksi olla pähkinäinen. Salaatista saa ruokaisamman, jos sekaan laittaa vaikka tonnikalaa tai paistettua kanaa. Salaatin pähkinöiksi käy mikä tahansa pähkinä tai vaihtoehtona voi käyttää myös manteleita.

Tämä salaatti sopii hyvin myös juhlavaan noutopöytään!

FETA-PÄHKINÄSALAATTI 2:lle

1 pieni kerä jääsalaattia
1/2 ruukku rucolaa
1 dl laktoositonta fetajuustoa
Kourallinen viinirypäleitä
1 dl pähkinöitä, esim. cashew ja pistaasi

Kastike:
2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
Puolikkaan sitruunan kuoriraaste
1 tl hunajaa
0,5 valkosipulinkynttä raastettuna
Muutama basilikan lehti pilkottuna
Ripaus mustapippurirouhetta
Hyppysellinen suolaa

1. Pese sitruuna huolellisesti, raasta puolikkaan sitruunan kuori (keltainen osa).
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
3. Lisää fetajuustokuutiot kastikkeen sekaan ja sekoita varovasti. Anna seoksen maustua 10 min.
4. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, lisää paahtuneisiin pähkinöihin hyppysellinen suolaa. Anna pähkinöiden jäähtyä.
5. Laita revitty jääsalaatti ja rucola tarjoiluastiaan.
6. Levitä salaatin päälle halkaistut viinirypäleet ja fetajuustoseos sekä paahdetut pähkinät.

Nauti paahdetun ruisleivän ja mustapippurilevitteen kanssa.

Mustapippurilevitteen ohjeen löydät Pippuripyreen sivuilta.





Kommentit