CHORIZO-PAPRIKAUUNIMUNAKAS





Kaapista löytyi vielä pieni palanen kansainvälisiltä markkinoilta ostettua mustapippurichorizoa, josta valmistui nopeasti herkullinen uunimunakas.

Uunimunakas on monipuolinen ruoka, joka taipuu niin aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Erityisen hyvää munakas on paahdetun ruisleivän kanssa!

Vinkki: chorizon voi korvata paistetulla pekonilla.

CHORIZO-PAPRIKAUUNIMUNAKAS 4:lle

6 munaa
0,5 dl laktoositonta maitoa
1 tl suolaa
0,5 keltaista paprikaa
0,5 punaista paprikaa
10 viipaletta chorizomakkaraa pilkottuna
1 tl paprikajauhetta

Päälle:
1 dl vähälaktoosista mozzarellajuustoraastetta
Pilkottua chorizomakkaraa

1. Laita uuni lämpenemään 200 C.
1. Pilko chorizomakkara ja paahda paloja pannulla hetken aikaa.
2. Pilko paprikat
3. Sekoita kulhossa munat, maito, suola ja paprikajauhe.
4. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle paprikapalat ja paahdetut chorizomakkarat. (Jätä muutama koristelua varten).
5. Kaada munaseos vuokaan paprikoiden ja chorizomakkaroiden päälle.
6. Paista 200 C uunissa 15 min. Lisää pinnalle juustoraaste ja anna paistua n. 5 min, kunnes juusto on sulanut.

Ripottele munakkaan päälle chorizomakkarapaloja ja tuoretta basilikaa.

Vinkki: tarjoa munakkaan kanssa mango-jugurttikastiketta

1 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
0,5 dl mangososetta
Hyppysellinen chilirouhetta
1 tl sokeria

Tarjoa lisänä vihersalaattia!

Kommentit