SALMIAKKI-SITRUUNAJÄÄTELÖ


Ihan ensimmäistä kertaa tein jäätelöä ja onnistuminen oli napakymppi! Tämän jäätelön valmistamisessa ei tarvita jäätelökonetta ja lisäksi perusjäätelömassaa voi maustaa miten itse haluaa.

Salmiakkisitruunajäätelössä käytin Haganolin Apteekin salmiakki -mixeriä ja itse tekemääni Lemon curdia. Salmiakki -mixeristä riittää ainesta useammankin jäätelösatsin tekemiseen. Salmiakin makuastetta voi kukin itse säädellä, sopiva suhde löytyy vain kokeilemalla ja maistelemalla!

Haganolin Apteekin salmiakki -mixeriä saa  apteekeista ja hyvinvarustelluista kaupoista tai tilaamalla suoraan Haganolilta.

Valitettavasti laktoositonta kondensoitua maitoa ei ole saatavilla kaupoista. Tosin laktoositonta kondensoitua maitoa voi  itse valmistaa. No, ehkä teen sitä joskus.

SALMIAKKI-SITRUUNAJÄÄTELÖ n. 2 l

Jäätelömassa

6 dl laktoositonta vispikermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa (sokeroitu)

Maustaminen:
n. 0,5 dl salmiakki -mixeriä
2 dl Lemon curdia

1. Vispaa kerma kuohkeaksi.
2. Lisää kondensoitu maito kermavaahdon sekaan ja vispaa kuohkeaksi.
3. Lisää pari ruokalusikallista salmiakkimixeriä vaahdon sekaan ja pyöräytä seosta huolimattomasti pari kertaa, jotta saat salmiakkiraitoja.
4. Kaada seos sopiviin vuokiin. Itse käytin kahta 1,2 l vuokaa.
5. Levitä vuokaan seoksen päälle pari Lemon curd -raitaa ja 1 rkl salmiakkimixeriä ja tee aaltokuvioita pintaan, jotta Lemon curdista ja salmiakkimixeristä muodostuu raitoja.
6. Pakasta yön yli kelmun tai kannen alla.
7. Ota vuoka huoneenlämpöön n. 5 min ennen tarjoilua, jolloin pehmenneestä jäätelöstä on helpompi muotoilla jäätelöpalloja. Jäätelö sulaa aika nopeasti.

Seuraavan kerran ajattelin tehdä jäätelömassasta kokonaan salmiakkiharmaan ja lisätä joukkoon turkinpippurimuruja. Luulen, että se on myös todella hyvää!


Kommentit