PORKKANA-INKIVÄÄRIKEITTO


Porkkanan ja inkiväärin liitto on herkullisen taivaallinen makuyhdistelmä! Inkivääri tuo porkkanalle mukavan pienen takapotkun. Lisäksi päälle ripoteltavat paahdetut auringonkukansiemenet antavat keitolle mukavan paahteisen lisämaun.

PORKKANA-INKIVÄÄRIKEITTO 2-4:lle

1 sipuli
8 porkkanaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
8 dl  vettä
1 tl suolaa
Hyppysellinen mustapippurirouhetta
Hyppysellinen sokeria
0,5 dl laktoositonta kermaa.

1. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä paloiteltu sipuli, raastettu tuore inkivääri ja paloitellut porkkanat. Kuullota n. 5 min.
2. Lisää vesi ja suola. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
3. Kaada keitinvesi talteen toiseen astiaan. Soseuta porkkanasipuli -seos sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.. Lisää keitinlientä sen verran, että keitto on sopivan sakeaa. Voit lisätä halutessasi  kermaa.
4. Mausta mustapippurirouheella ja sokerilla . Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Paahdetut auringonkukansiemenet

1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl ruokaöljyä
0,5 tl suolaa

1. Lisää kuumalle ja kuivalle pannulle auringonkukansiemenet, Kääntele seosta koko ajan.
2. Kun siemenet ovat saaneet paahteisen värin, lisää joukkoon 1 rkl ruokaöljyä ja 0,5 tl suolaa. Ota pannu pois liedeltä.

Kommentit