HIRVIPATA


Hirvipata mielletään usein syksyn ja talven ruoaksi mutta on se herkullista näin kesä(helteilläkin). Pata kypsyy itsekseen liedellä tai uunissa ja liha on sitä mureampaa mitä kauemmin pataa hauduttaa.

Kyytipoikana padan kanssa maistuu uunilohkoperunat ja raikas salaatti.

Hirvenlihan tilalla voi aivan hyvin käyttää esim. nautaa.

HIRVIPATA 6:lle

1 kg hirven lapaa
1 iso sipuli
1 prk tomaattipyrettä (75g)
2 rkl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 laakerinlehteä
Lihalientä
1 dl laktoositonta ruokakermaa tai vispikermaa

Öljyä paistamiseen

1. Paloittele liha ja ruskista liha pienissä erässä paistinpannulla. Siirrä liha kattilaan tai pataan.
2. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää sipuleiden joukkoon 2 rkl sokeria ja kuullota vielä hetken aikaa, kunnes sokeri sulaa. Siirrä sipuli kattilaan lihojen joukkoon.
3. Ripottele 1 rkl vehnäjauhoa lihojen päälle ja lisää joukkoon tomaattipyre.
4. Lisää mustapippuri, suola, valkosipuli ja laakerinlehdet.
5. Kaada kattilaan lihalientä sen verran, että lihat peittyy.
6. Hauduta liedellä useampi tunti, väh. 1,5 h tai uunissa 100-125 C
7. Lisää valmiiseen pataan kermaa ja tarkista maku.

Kommentit